Ny informationsfolder. ”En annorlunda sommar”. Det är namnet på den folder som dimper ner i göteborgarnas brevlåda mellan den 2 och 5 juli. Med information om hur vi tar ansvar och tips på utflyktsmål vill staden underlätta göteborgarnas vardag i sommar och samtidigt minska smittspridningen.

Foldern innehåller information om hur göteborgare som känner oro med anledning av covid-19 kan få hjälp och stöd. Det kan handla om otrygghet i hemmet eller att man behöver hjälp med att handla. Den innehåller också information om aktiviteter och upplevelser i Göteborgs kommun.

− Vi är mitt i en pandemi och vi vill berätta hur Göteborgs Stad har förberett sig inför sommaren. Nu gäller det att hålla i och hålla ut, säger Helena Mehner, kommunikationsdirektör i Göteborgs Stad.

Informationsfoldern ”En annorlunda sommar” skickas ut till alla göteborgare med tips på hur du kan tillbringa en skön sommar i Göteborg och samtidigt ta hänsyn till de allmänna restriktionerna med anledning av covid-19.

Bland annat innehåller den information om hur du kan få råd och hjälp om du är ung, tillhör en riskgrupp eller är orolig för din ekonomi. Det finns också information om var du kan finna mer stöd och på olika språk.

Underlätta för hemester

Foldern är även full av tips på utflyktsmål och sommaraktiviteter i Göteborg med omnejd.

− Vi måste hjälpas åt med att sprida ut oss. Det finns många ställen att upptäcka, säger Helena Mehner.

Hennes egna tips är Delsjön med dess promenadstråk och Bergsjöns vackra skogar.

− Håll utskick efter foldern och sätt gärna upp den på kylskåpet. Den kan göra en annorlunda sommar bättre.