Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2018-09-11]

Dags att nominera årets bästa byggnad i Göteborg

Förra året vann vårdcentralen Nötkärnan i Bergsjön. Foto: André Pihl/Wingårdhs

Skicka in senast 28 september. Vilket nytt hus som blev klart förra året tycker du är bäst? Passa på att nominera! Varje år delas Per och Alma Olssons fond ut pris för ”årets bästa byggnad” till den byggaktör som 2017 färdigställde ett hus som bäst uppfyller fondens krav på en byggnads utformning och användning.

Per och Alma Olsson var ett barnlöst grosshandlarpar som donerade 100 000 kronor till Göteborgs stad att via en fond varje år delas ut till ”den byggherre som under nästföregående år färdigställt det eller de hus som visat sig bäst motsvara estetiska samt därjämte hygieniska och praktiska krav”.

Vem som helst kan nominera
Priset ska användas till konstnärlig utsmyckning eller annat som kan komma till glädje för andra. Bland de senaste årens pristagare har vi bland annat Däckhuset, Amhults kyrka, Kuggen på Lindholmen, Snowberry hill i Hovås och Kville saluhall.

Vinnaren utses av en sakkunnig jury, men vem som helst kan nominera. Är det något hus som stod färdigt 2017 som du tycker är extra fint och funktionellt? Skicka din nominering senast dene 28 september till sbk @sbk.goteborg.se och skriv ”Nominering Per och Alma Olssons Fond” i ämnesraden.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling