Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-03-15]

Datorspelsklubben inviger nya lokaler

Från vänster Annica Gren, samordnare, Richard Hernach, spelledare, Youssef Dhouibi, spelledare och Pelle Öbom, gruppchef.

Populär verksamhet som bryter social isolering. Den 20 mars har Datorspelsklubben officiell invigning av sina nya lokaler på Lilla Kapplandsgatan i Högsbo. Istället för att klippa band ”skapas kontakt” genom att sätta i en kontakt och tända en skylt med ”Datorspelsklubben”.

Till Datorspelsklubben är barn och unga med LSS eller beslut enligt SoL välkomna. Genom daglägret får de en chans att komma ut från hemmet, träffa nya kompisar och spela med andra spelintresserade.

– Många av de här ungdomarna har autism eller Aspergers syndrom och har svårt att ta sig ut från hemmet och blir därför isolerade. Genom spelklubben får de en möjlighet att komma hemifrån till en trygg miljö och träffa andra spelsugna kompisar, berättar Pelle Öbom, gruppchef för lägerverksamheten på social resursförvaltning.

Duktiga på e-sport
På daglägret finns utbildad personal, både män och kvinnor, som också är mycket kunniga inom e-sport och gaming. Ungdomarna kommer i mindre grupper, max 16 unga och fyra personal per dag är på plats, och förutom själva spelanden har umgänget och sociala aktiviteter som att gå och handla stor betydelse.

Pelle Öbom menar att verksamheten har gett effekt.

– Både föräldrar och ungdomarna berättar att Datorspelsklubben har betytt mycket för dem. Vi har ett exempel med en kille som var svårt socialt isolerad och inte vill ha kontakt med någon utomstående. Nu bor han i egen lägenhet och studerar på högskola. Datorspelsklubben var jätteviktig för hans möjlighet att bryta sin isolering, säger Pelle Öbom.

Verksamheten växer
I dagsläget är det drygt 55 unga som besöker Datorspelsklubben. Men behovet är stort och verksamheten växer. Det är därför som man sett sig om efter nya och egna lokaler och nu flyttar klubben till Lilla Kapplandsgatan i Högsbo.

Invigningen är den 20 mars och istället för att klippa band ”skapas kontakt” genom att sätta i en kontakt och tända en skylt med ”Datorspelsklubben” på.

 – De nya lokalerna är så fina och det ska bli jätteroligt att sätta igång här. Nu hoppas vi bara att fler tjejer också ska hitta till oss, säger Pelle Öbom.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling