Sevval Karaduman är en av 20 ungdomar som har deltagit i Angereds Camp demokrati feat Think.

Tredje sommaren i rad. Hallå där Sevval Karaduman, 16 år, som har haft sommarjobb på Camp demokrati feat Think under lovets tre första veckor. Vilka har varit med?

– Vi har varit 20 ungdomar totalt som alla bor i Angered och nyss har gått ur nian. Jag kände några stycken sedan innan, men de flesta hade jag inte träffat tidigare. Alla har varit jättetrevliga. Vi har spenderat en vecka i Angered, en på Sensus vid Brunnsparken och en i Lagerhuset vid Järntorget.

Vad har ni fått göra?

– Jättemycket! Första veckan fick vi lära känna varandra, bland annat genom speedmingel. Sedan har ju allt handlat om demokrati och hur vi själva kan använda vår röst för att skapa skillnad. Vi har haft debatter, grupparbeten och föreläsningar. Vi har till exempel haft en föreläsning med en transperson som kom och pratade om hur det är att vara trans. Angered fritt från våld har också varit och föreläst.

Vad har varit bäst?

– Jag har utvecklats väldigt mycket som människa. Jag har fått lära mig hur man blir en kritisk tänkande person och jag har lärt mig vad jag har för skyldigheter och rättigheter. Det har varit väldigt kul och jag är jätteglad att jag valde det här sommarjobbet. Som avslutning har vi jobbat med ett grupparbete. Min grupp gjorde en poddcast där vi pratar om fördomar. Andra har gjort en konstutställning, någon annan en debattartikel.

Har campen fått dig att vilja fortsätta jobba vidare med demokrati?

– Verkligen! Vi har varit i Stadshuset och vi har träffat Angereds nämndpolitiker. Det var en jättestor möjlighet för mig, för när skulle jag annars få chans att prata med dem? Jag skulle gärna jobba med politik och nu kunde jag fråga dem hur de kom in i politiken bland annat. Allt har varit väldigt lärorikt