Ger samhällsvägledning och svarar på frågor. På tisdagen invigdes medborgarkontoret Frölunda där invånare kan få hjälp med frågor inom Göteborgs Stad. Dagen firades med musik, tal och mängder av fika. ”Redan när vi öppnade stod personer i kö för att få samhällsvägledning, det känns väldigt roligt, säger Elin Andreasson Larsson, som är samhällsvägledare på Medborgarkontoret Frölunda.

Medborgarkontoret Frölunda ligger i Frölunda Kulturhus med ingången mittemot Folktandvården. Här kan nu invånare få samhällsvägledning inom Göteborgs Stads olika verksamheter som skola, socialtjänst och äldreomsorg.

”Ska bidra till en mer jämlik service”

– Förhoppningen är att det nya medborgarkontoret bland annat ska bidra till en mer jämlik service över staden, säger Lotta Sjöberg, förvaltningsdirektör på demokrati och medborgarservice.

Invigningsdagen inleddes med att Björn Jedvert, ordförande i nämnden för demokrati och medborgarservice, höll tal och klippte band:

– Det är med stor glädje som jag klipper bandet för att inviga medborgarkontoret i Frölunda. Medborgarkontoren är en viktig del av Göteborgs Stad för en mer jämlik kommunal service, sa Björn Jedvert.

Medborgarkontoret var dagen till ära prytt av färgglada ballonger och skyltar med pratbubblor i rött och rosa. Kulturskolans elever stod för sång och rytm inför att dörren öppnades för allmänheten som bjöds på pepparkakor och glögg.