Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2018-06-26]

Den befästa 1600-talsstaden Göteborg ska bevaras

Staden och Fastighetsverket i nytt samarbete. Kronhuset, Vallgraven, Stora Hamnkanalen, Skansen Kronan och Skansen Lejonet – det är några av de välkända byggnadsverk och miljöer från 1600-talet som ska bevaras och utvecklas för att öka kunskapen och intresset för Göteborg och dess historia.

Tio av Göteborgs viktigaste och mest kända historiska miljöer ska ingå i samarbetet Den befästa staden Göteborg (se listan nedan). Det är Göteborgs Stad och statliga Fastighetsverket som på tisdagen undertecknar ett avtal om en femårig utvecklingsplan. Flera av miljöerna är redan idag populära besöksmål, mötesplatser och strövområden för både göteborgare och turister men det finns också outnyttjad potential.

Elva insatser ingår i utvecklingsplanen, bland annat ska miljöerna bli mer tillgängliga. Tanken är också att ta fram en gemensam berättelse om Den befästa staden Göteborg för att öka kunskapen och intresset för Göteborgs tillkomst och historia.

”Utvecklas som kulturhistorisk destination”
– Göteborgs unika kulturmiljöer är en viktig del av stadens attraktivitet. Våra gemensamma insatser ska ge både besökare och göteborgare möjlighet att uppleva omistliga delar av Göteborgs historia och utveckla oss som kulturhistorisk destination, säger Camilla Nyman, vd för Göteborg & Co.

Planen gäller till och med december 2022, sedan är tanken att samarbetet ska förlängas till 2032. Finansieringen sker inom ramen för befintliga verksamheter och i samverkan med offentliga och privata verksamheter.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Göteborgs Stads servicepolicy, återremiss för ärendet om projekt Skeppsbron samt återremiss för om- och tillbyggnaden av Sjöfartsmuseet var något av det som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 31 januari

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling