Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Stadsutveckling

[Publicerad 2019-05-24]

Detaljplanen för Västlänkens station Korsvägen antagen

Ny knutpunkt klar 2026. Kommunfullmäktige antog på torsdagen detaljplanen för Västlänkens station Korsvägen med omgivningar. I planen ingår utbyggnad av allmän plats och Göteborgs Stads anläggningar runt tågstationen. Det är nu också klart att Västsvenska Paketet, som till hälften bekostas av staten, står för utbyggnad av kollektivtrafik och stadsutveckling på Korsvägen med 745 miljoner kronor.

Göteborgs Stad med trafikkontoret som projektägare, kommer att bygga Knutpunkt Korsvägen med ny infrastruktur, nya trafiklösningar och olika stadsmiljöåtgärder.

Syftet är att göra Korsvägen till en tryggare och trevligare plats med ökad kapacitet för kollektivtrafiken och att göra det smidigare att gå och cykla. I projektet ingår också en ny lekyta, ett cykelgarage och förberedande arbeten inför en planerad gångförbindelse mellan stationen och Svenska Mässan och Skånegatan/Örgrytevägen.

Bygget av Knutpunkt Korsvägen kommer att pågå parallellt med att Trafikverket bygger den underjordiska stationen. Arbetet väntas dra igång 2024 och vara klart när Västlänken invigs 2026.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling