Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2018-12-12]

Domino Kai får Martin Luther King-pris

Domino Kai.

Ger en röst åt romer. Domino Kai, enhetschef på Romano Center i Väst har tilldelats årets Martin Luther King-pris. Priset får han för sitt praktiska arbete och opinionsbildning där han ger röst åt en grupp människor som alla pratar om men som sällan blir lyssnad på. Romer.

Romano Center i Väst har funnits sedan 2017 och letts från start av Domino Kai.

– Vi måste tillsammans motbevisa de många negativa attityder och stigmatiserande bilder som finns av romer. Antiziganismen behöver sättas i en historisk kontext för att man ska förstå hur och varför det har gått som det har gjort för en viss grupp i samhället. Mitt nya uppdrag innebär ett stort förändringsarbete, och det kan vi bara göra tillsammans du och jag, sa Domino Kai i en artikel i Vårt Göteborg samtidigt som han tillträdde sitt uppdrag.

”Brinnande folkbildare, brobyggare och inspiratör”
I motiveringen står det bland annat: ”I sann Martin Luther King-anda är han en brinnande folkbildare, brobyggare och inspiratör som steg för steg gör världen bättre genom goda idéer, mycket arbete och stort hjärta.”

Prisutdelningen sker 21 januari kl. 19.00 i Norrmalmskyrkan i Stockholm. Platsen där Martin Luther King själv predikade i samband med att han mottog Nobels fredspris.

– Jag är fantastiskt glad över att ha fått Martin Luther King-priset. Jag har egentligen inga ord som beskriver vilken glädje detta är och hur viktigt detta är, säger Domino Kai i ett pressmeddelande från organisationerna som delar ut priset.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling