Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2019-04-02]

Edwin stöttar ungdomsfullmäktige

Edwin Safari.

”Sätter agendan själva”. Hallå där Edwin Safari! Du är timanställd av Göteborgs Stad för att stödja ungdomarna i ungdomsfullmäktige – vad gör du på jobbet?

– Det är verkligen olika. Jag hjälper dem att genomföra det de vill göra, vilket kan innebära allt från att forma motioner till att utveckla deras idéer. Det är ungdomarna som styr verksamheten och jag ska vara där som ett hjälpmedel.

Hur fick du jobbet?
– Jag har själv varit verksam inom något som numera heter Verket – deltagardriven kulturverksamhet för unga och seniorer som ska skapa möten över generationsgränserna. Det har utvecklats ur Fritid i Centrum, som riktade sig till ungdomar och där jag sysslade mycket med att till exempel göra egna arrangemang. Jag blev tipsad om det här jobbet, berättade om min bakgrund och fick anställning.

Hur trivs du med uppdraget?
– Väldigt bra. Det är väldigt kul att jobba med ungdomsfullmäktige i och med att jag själv jobbat inom deltagardriven verksamhet. Jag tycker att det är det bästa sättet att arbeta eftersom det är de som verksamheten riktar sig till som själva sätter agendan och bestämmer vad som ska hända.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Detaljplan för Vallgraven 12/kvarteret Härbärget vid Brunnsparken, redovisning av arbetet med åldersvänliga Göteborg och Göteborgs Stads program för biologisk mångfald och ekosystemtjänster var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 12 juni. . Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling