Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2019-04-02]

Edwin stöttar ungdomsfullmäktige

Edwin Safari.

”Sätter agendan själva”. Hallå där Edwin Safari! Du är timanställd av Göteborgs Stad för att stödja ungdomarna i ungdomsfullmäktige – vad gör du på jobbet?

– Det är verkligen olika. Jag hjälper dem att genomföra det de vill göra, vilket kan innebära allt från att forma motioner till att utveckla deras idéer. Det är ungdomarna som styr verksamheten och jag ska vara där som ett hjälpmedel.

Hur fick du jobbet?
– Jag har själv varit verksam inom något som numera heter Verket – deltagardriven kulturverksamhet för unga och seniorer som ska skapa möten över generationsgränserna. Det har utvecklats ur Fritid i Centrum, som riktade sig till ungdomar och där jag sysslade mycket med att till exempel göra egna arrangemang. Jag blev tipsad om det här jobbet, berättade om min bakgrund och fick anställning.

Hur trivs du med uppdraget?
– Väldigt bra. Det är väldigt kul att jobba med ungdomsfullmäktige i och med att jag själv jobbat inom deltagardriven verksamhet. Jag tycker att det är det bästa sättet att arbeta eftersom det är de som verksamheten riktar sig till som själva sätter agendan och bestämmer vad som ska hända.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 17 oktober

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling