Askim, Centrum, Linnéstaden, Älvsborg och Örgryte var de enda av Göteborgs 21 stadsdelar där antalet ja-röster var fler än nej-rösterna. Det framgår av den sammanställning av valresultatet för varje stadsdel som Stadskansliets statistikgrupp gjort.

Mest EMU-positiva var Askimsborna, där röstade 63 procent ja. Mest EMU-negativa var invånarna i Frölunda där 62 procent röstade nej. Valdeltagandet skiljer sig också markant mellan stadsdelarna.

I tabellerna längst ner i artikeln kan man också se att även Torslanda och Tynnered ligger en bra bit över riksresultatet med 48,4 respektive 47,7 procent ja-röster.

I Kortedala, Högsbo och Härlanda röstade mer än 60 procent av väljarna nej, att jämföra med 56,2 procent för hela landet.

Högst valdeltagande i Torslanda

Göteborgarnas valdeltagande ligger under riksgenomsnittet med 76,7. I hela landet låg det på 81,2 procent.

Flitigast att ta sig till vallokalerna var de boende i Torslanda, där så många som 88 procent deltog i folkomröstningen. Älvsborg och Askim ligger inte långt efter med 87,6 respektive 85,5 procent.

Bergsjön under 60 procent

Lägst valdeltagande hade Bergsjön där bara 56,1 procent röstade. Bergsjön är den enda stadsdel där valdeltagandet understeg 60 procent. Gunnared, Lärjedalen och Biskopsgården ligger på mellan 62 och 66 procents valdeltagande.

Flest blanka i Majorna

Flest blankröster lade invånarna i Majorna, 2,8 procent, samt Härlanda och Örgryte med 2,5 procent vardera. Snittet i Göteborg är 2,1 procent, samma som riksresultatet.

För Göteborg som helhet blev valresultatet 51,4 för nej och 46, 6 för ja till EMU (se länk till artikel nedan).

1010.gif

Källa: Stadskansliets statistikgrupp

253C.gif
Källa: Stadskansliets statistikgrupp