Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2018-11-19]

En miljon kronor till sex klimatsmarta projekt

Foto: Göteborg Energi

Hållbarhetsstipendium. Sex olika projekt får dela på sammanlagt en miljon kronor när Göteborg Energis hållbarhetsstipendium delades ut i förra veckan. Nästan 2 000 göteborgare var med och röstade fram några av stipendiaterna.

En solcellsbil som kan köra 300 mil med solen som enda energikälla, ny teknik för vattenrening och storskalig effektiv energilagring. Det är några av de projekt som i år får Göteborg Energis hållbarhetsstipendium Tänk:Om på sammanlagt en miljon kronor.

Det hette tidigare Göteborg Energi Miljöfond och är ett hållbarhetsstipendium som ska inspirera och hjälpa göteborgarna att genomföra innovativa idéer för en mer hållbar vardag. Stipendiet har funnits sedan 2009 och sedan dess har cirka 4,8 miljoner kronor fördelats mellan 80 projekt.

Från ord till handling
Tre av årets stipendiater har utsetts direkt av juryn och tre har efter nominering av juryn, röstats fram av 1 882 göteborgarna.

– Vi måste tänka om och vi måste gå från ord till handling. Årets stipendiater representerar spännande och genomförbara idéer som kan få stor betydelse och spridning. Projekten handlar om förnybara teknologier, rent vatten, cirkulär användning av våra resurser, ungas lärande och trygghet, samt klimatmedvetna val, säger Anders Ådahl, vice styrkeområdesledare energi på Chalmers och ordförande i juryn för Tänk:Om.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling