Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Näringsliv

[Publicerad 2018-10-11]

Ettåriga Yesbox i Gamlestan finns till för företagare

  • På Yesbox finns en samlad kompetens för företagare som gör det enklare att starta och utveckla företaget.

  • På Yesbox finns en samlad kompetens för företagare som gör det enklare att starta och utveckla företaget.

Rådgivning och inspiration. Yesbox i Gamlestaden är en mötesplats för nyföretagare. Nyss fyllde verksamheten ett år. ”Det har varit ett fartfyllt år med massa möten med entreprenörer och innovatörer”, säger projektledaren Dejan Djurkovski.

Den som vill starta företag har ofta många frågor, funderingar och idéer som behöver förädlas. Det finns mycket hjälp att få, men det är inte alltid lätt att veta vart man ska vända sig. Bakgrunden till att samverkansprojektet Yesbox föddes är just tanken om att göra det enklare.

– Vi ville förändra strukturen och göra det lättare att hitta i systemet. Hos Yesbox finns många organisationer som erbjuder hjälp samlade på ett ställe. Det finns en kraft i det, säger Dejan Djurkovski på Business Region Göteborg och projektledare för Yesbox.

Ger en spark i baken
Till Yesbox, som ligger i Gamlestadens fabriker, kan den som vill starta företag komma på kostnadsfri drop in-affärsrådgivning varje onsdag. Besökaren får ett 30 minuter långt möte med Almi, Coompanion, Drivhuset eller Göteborgs uppfinnareförening.

– Det är en första kontakt där vi utgår från företagarens affärsrådgivningsbehov och hjälper att prioritera så att det går att ta nästa steg i företagandet.

Även etablerade företagare är välkomna till Yesbox. Workshopserien Företag 365 är till för den som varit igång ett tag men som fastnat och behöver en spark i baken.

– Vi har ett välfyllt kalendarium, så där tycker jag att man ska hålla koll. Idag är vi tretton aktörer som samverkar i Yesbox och fyller det med relevant innehåll.

25 oktober är det dags för Starta företag-dagen. Då får den som är nyfiken på att starta företag, eller precis har startat, en bra överblick av vad olika myndigheter kan hjälpa till med.

– Det finns möjlighet att träffa rådgivare och personer på bland annat Skatteverket, Bolagsverket och tullen. Det är effektivt och man får mycket gjort på en dag.

Alla branscher välkomna
En annan aktivitet framöver Dejan Djurkovski tipsar om är höstens sociala affärsdag 20 november som bjuder på inspiration, kunskap, nätverk och frukost.

– Då kan de som kommer bland annat lyssna till Shanga Aziz från Locker Room Talk. Han såg sitt UF-företagande som en möjlighet att bidra till samhällsförbättring.

Dejan Djurkovski tycker det är viktigt att lyfta fram att Yesbox är till för alla företagare, inte en viss bransch.

– Vi brukar säga att Yesbox är till för allt från Stinas blommor till de företag som utvecklar appar.

Yesbox är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och en viktig del för att nå visionen att ”Göteborg ska vara norra Europas mest kreativa och innovativa stad”. Projektägare för satsningen är Business Region Göteborg.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Översyn av Göteborgs Stads modell för föreningsbidrag och Göteborgsförslag om att ompröva Västlänken var två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 21 augusti. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling