Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2004-04-16]

Fängelset för ungdomar i Härlanda och Örgryte invigt

Några ungdomar testar turntables för discjockeys i det nyinvigda "Fängelset" i Härlanda. "Fängelset" är Härlanda/Örgrytes bidrag till ungdomssatsningen 16-20 år.

Ungdomar i Härlanda och Örgryte fick på fredagen ett nytt tillhåll. Då invigdes ”Fängelset” som bland annat innehåller replokaler, fotolabb och en multimediastudio. Verksamheten har redan 150-200 aktiva ungdomar mellan 16 och 20 år. ”Fängelset” är östra Göteborgs bidrag till den satsning på ungdomskultur som kommunfullmäktige beslutade om efter branden på Hisingen.

Under fredagseftermiddagen invigdes ungdomssatsningen ”Fängelset” i Härlanda. Efter att smygstartat för nästan ett år sedan har verksamheten i det gamla fängelset verkstadslokaler börjat finna sin form.

Verksamheten i Härlanda/Örgryte har idag 150-200 aktiva ungdomar mellan 16 och 20 år med egna passerkort till de olika verksamheterna. Här finns replokaler, fotolabb, en multimediastudio bland mycket annat.

Ström av ungdomar

– Utöver de som redan har passerkort har vi en ständig ström av ungdomar som gör arrangemang för andra ungdomar, som till exempel teater och konserter, berättar ungdomskonsulent Patrik Nordgren.

I lokalerna finns också förberett för ett kafé.

-Kaféet är på gång. Vi kommer att kunna servera enklare luncher och ha öppet några kvällar i veckan, säger han.

Två stadsdelar delar

Före själva invigningen bjöd man på snittar och alkoholfri skumpa och visade runt i lokalerna. Örgrytes ordförande Bertil Lidfeldt hade fått äran att klippa bandet och representerade de två inblandade nämnderna, alltså även Härlanda.

”Fängelset” i Härlanda/Örgryte är östra Göteborgs bidrag till den satsning på ungdomskultur som kommunfullmäktige beslutade om efter branden på Hisingen 1998.

Ungdomssatsningen har också tagit form bland annat på Kvibergs regementsområde och i Meetz salonger i Centrum.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling