Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Stadsutveckling

[Publicerad 2019-09-12]

”Fel” år men Stadstriennalen kör ändå

  • I programmet på Röhsska medverkar bland andra Turnerprisvinnande kontoret ”Assemble”. De har bland annat varit med om att skapa en scen och ett torg med sagohus mitt emellan två motorvägsviadukter, ”Folly For a Flyover” i Hackney Wick. Foto: Assemble

  • Fasaderna i Hammarkullen kommer fungera som filmduk för ON/OFF:s kopf-kinomaskin under mellankten. Kopf-kino är en mobil liveprojektor som visar vad den ser live, som en kamera och projektor samtidigt. Foto: ON/OFF

  • Nu byggs det vidare vid ”Näsan i blöt” – ett kombinerat uteklassrum och vattenlekplats i Jubileumsparken, Göteborg. Foto: Göteborgs Stad

Liveprojektion och byggworkshop. Göteborgs Stadstriennal ska egentligen bara finnas vart tredje år – 2015, 2018 och 2021 – men det hindrar dem inte från att poppa upp även ett mellanår som detta - på Röhsska museet, Hammarkullen, Älvrummet och Jubileumsparken. Byggworkshop, liveprojektioner och stadsutvecklingsprat utlovas.

Göteborgs Stadstriennal är en del av Göteborgs 400-årsjubileum, och sker huvudsakligen 2015, 2018 och 2021. Mellan dessa år genomförs dock så kallade mellanakter, och det är en inom ramen för en sådan som ett antal olika evenemang kommer att genomföras nu den 17–22 september. Ämnet är, liksom för triennalen i stort, stadsutveckling.

– Det är mycket som händer i Göteborg nu. Vi står inför stora och spännande förändringar och därför är det viktigt att vi skapar samtal och fördjupningar kring stadsutveckling och för en löpande dialog under arbetet. Vi vill väcka tankar och idéer, öppna upp för samtal om stadens utveckling, säger stadsarkitekt Björn Siesjö.

På programmet står bland annat ”kopf-kino” (tyska för ”huvudbio”) i Hammarkullen, som går ut på att besökarna agerar framför en mobil projektor som förstorar upp det de gör på de omkringliggande husfasaderna.

I Jubileumsparken anordnas en byggworkshop där alla som vill kan vara med och bygga upp uteklassrummet och vattenlekplatsen ”Näsan i blöt”. Dessutom blir det föredrag på Älvrummet i Lindholmen Science park och en helkväll med film, musik och föreläsning på Röhsska museet.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling