Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Miljö & kretslopp

[Publicerad 2017-06-07]

Femmor på Nytorpsskolan fick hedersomnämnande för miljöarbete

Vinnarna i årskurs 5 på Nytorpsskolan belönades för sin kreativitet och sitt bidrag till att lösa de globala klimatutmaningarna. Foto: Natika Kader

Skolornas vårstädning klar. 60 skolklasser har vunnit inträde och åkband på Liseberg för sina tävlingsbidrag i projektet Förskolornas och skolornas vårstädning. ”Det känns som att vårstädningen fungerat bra i år. Det är ett pedagogiskt projekt för att barnen ska få upp ögonen för hur mycket skräp som slängs i staden”, säger Mathias Stenback.

Mathias Stenback är projektledare på Trygg, vacker stad som arrangerar Förskolornas och skolornas vårstädning. Projektet är i första hand ett praktiskt komplement till undervisningen med målet att göra eleverna medvetna om miljöfrågor som återvinning, återanvändning och minskning av avfallsmängder.

”Mycket insikt och engagemang”
Totalt deltog 59 000 barn och unga i årets upplaga av vårstädningen.

– Det finns mycket kunskap, insikt och engagemang hos Göteborgs barn och unga när det gäller nedskräpning och andra miljöfrågor. Min förhoppning är att de tar med sig sina kunskaper och sitt engagemang in i vuxenlivet, säger Mathias Stenback.

Panttävling och välgörenhetsloppis
De klasser som nu belönats med ett Lisebergsbesök har deltagit i en tävling på temat nedskräpning som anordnats inom ramen för vårstädningen. En av klasserna, årskurs 5 på Nytorpsskolan, fick dessutom ett särskilt hedersomnämnande från Liseberg.

Femteklassarna på Nytorpsskolan har bland annat samlat in pengar till Unicef genom en panttävling, arrangerat en välgörenhetsloppis för rent vatten till Afrikas barn och skapat en utställning med affischer och dikter om nedskräpning.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling