Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-04-08]

Fler ska lockas turista strax utanför Göteborg

  • Floda och Nääs – bruksmiljöer för alla sinnen, som nu finns med i kampanjen Strax utanför Göteborg. Foto: Linda Jönér

  • Marstrand är en av sex destinationer som nu ska marknadsföras till turister och göteborgare. Foto: Per Pixel Petersson

Ny kampanj drar igång. Fika i Alingsås, strosa vid Gunnebo Slott eller ta färjan till Vrångö. Göteborg & Co, Västtrafik och Turistrådet Västsverige gör nu gemensam kampanj för att få turister och göteborgare att vidga sina storstadvyer. Sex destinationer strax utanför Göteborg lyfts fram.

– Kampanjen har egentligen två syften – dels att få göteborgare att upptäcka allt som finns att göra utanför stan, alltså semestra i sitt närområde. Det är ett hållbarhetstänk. Dels handlar det om att få de turister vi redan lockat hit att stanna några nätter extra, säger Niclas Eklund, kampanjledare på Göteborg & Co.

Sex destinationer är utvalda: Marstrand, Hönö, Styrsö och Vrångö, Floda och Näs, Alingsås samt Gunnebo Slott. Det är ställen som det går att ta sig till genom att åka kollektivt, vilket var ett kriterium.

– Vi ville välja ut ställen som håller för en hel dag och som är öppna året om. Sedan kan besöksmålen i kampanjen komma att bli fler. Det här är inget tidsbegränsat projekt utan något som löper på.

Vänder sig mot flera länder
Strax utanför Göteborg heter kampanjen som kommer att marknadsföras i flera olika kanaler. Dels traditionellt genom tidningsannonsering. Göteborgarna kommer också upptäcka kampanjen på spårvagnar och bussar.

– En viktig del är Göteborg & Co broschyrställ som finns på 75 platser runt om i Göteborg. Dessutom sker det PR-bearbetning på våra marknader vi vänder oss till utomlands: Danmark, Norge, Tyskland, Storbritannien, USA och Kina.

Sajt på svenska och engelska
Det finns ingen statistik på hur många av de utländska turisterna som i dag tar sig utanför stan när de besöker Göteborg, men Niclas Eklund hoppas att andelen nu ökar. Även göteborgarna tror han kan inspireras av kampanjen.

– Inne i Göteborg finns det mycket att göra, det vet vi som bor här. Men jag tror att många blir förvånade av hur mycket det finns att upptäcka även utanför Göteborg.

Det kommer att finnas en sajt på svenska och en på engelska för kampanjen.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 17 oktober

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling