Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Trafik

[Publicerad 2018-03-26]

Fler elbussar i Göteborg från juni

Foto: Volvo bussar

Linje 16 får ledbussar. 25 juni börjar två helt eldrivna ledbussar att köras på en del av linje 16. Men redan veckan innan kommer bussarna att trafikera Volvo Ocean Race-linjen mellan Nordstan och Frihamnen.

Elbussar körs sedan 2015 på linje 55 i Göteborg och ingår i ElectriCity, ett samarbete mellan forskning, industri och samhälle. Även de två nya elbussarna i prototyputförande kommer att ingå i ElectriCity-samarbetet.

25 juni ska bussarna börja trafikera linje 16, mellan Eriksbergstorget och Nordstan på morgonen och kvällen, och till Sahlgrenska under dagtid.

– Linjesträckan är en av de mest frekventerade i Göteborg vilket ger oss möjlighet att verkligen sätta tekniken på prov, säger Håkan Agnevall, VD Volvo Bussar.

De nya bussarna är nästan 19 meter långa med plats för upp till 135 passagerare. De är utrustade med fyra dubbeldörrar och stora fria golvytor och ergonomiskt anpassad för stående passagerare. Ombord finns bland annat gratis wifi och möjlighet att ladda telefonen.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Hitta påsklovsaktiviteterna här!

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Projekt Skeppsbron, Göteborgsförslaget om ett Sverigefinskt kultur- och informationscenter, riktlinjer för personalförmåner och utredning om ett stödcentrum för utsatta för hedersrelaterat våld var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 10 april. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 28 mars

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling