Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2018-05-04]

Flera nya sommarjobb för unga

Reklam, industri och socialt entreprenörskap. I dagarna har 1500 ungdomar fått erbjudande om kommunalt sommarjobb. Nytt för i år är att sommarjobben finns inom flera nya branscher. ”I år är vi stolta över att ha hittat flera nya arbetsplatser och samarbetspartners”, säger områdeschef Linda Högbacka.

Totalt har 3417 ungdomar sökt sommarjobb hos Göteborgs Stad, och av dem har 1500 fått ett jobberbjudande. I år startar tre pilotprojekt med nya arbetsuppgifter.

Inom inititativet GbgOpen får gymnasieungdomar prova på att arbeta på reklambyrå. Ungdomar från Angered, Biskopsgården, Östra Göteborg och Tynnered är prioriterade till de sammanlagt 21 platserna i projektet som är ett samarbete mellan Göteborg Stad och fem reklambyråer.

Fler kultursommarjobbare
Ungdomar som är intresserade av jobb inom teknik- och industrisektorn kan i år jobba som så kallade sommartekniker. Också detta är ett samarbete mellan staden och näringslivet, och de 41 sommarteknikerna får under en tvåveckorsperiod jobba på flera olika arbetsplatser.

Den tredje nya typen av sommarjobb kallas för förändringsagent. De 80 ungdomar som jobbar som förändringsagenter kommer under sommaren att utveckla och genomföra olika projekt som ska bidra positivt till området där de bor. Målet är att ungdomarna ska utveckla sin entreprenörsförmåga samtidigt som de gör reell nytta i samhället.

Dessutom har antalet kultursommarjobbare fördubblats i år – i sommar kommer 120 ungdomar arbeta med kultur på stadens gator och torg. Ett stort antal ungdomar kommer också att arbeta i stadens övriga verksamheter som äldreboende, bostadsbolag och i kommunala förvaltningar.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 23 maj

Sändningen startar klockan 16 på torsdag 23 maj.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Detaljplan för bostäder och verksamheter i Pustervik, gemensamma riktlinjer för stadens avhopparverksamhet, detaljplan för Västlänkens station Korsvägen och åtgärder för att stärka arbetet mot sexuella trakasserier på Göteborgs Stads arbetsplatser var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 22 maj. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling