Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2001-12-17]

FolkTeatern firar 50 år med arenateater

Sanna Hultman som Hanna i "Nu är det bra" Foto: Ola Kjelbye

Den 29 december fyller FolkTeatern 50 år. Samma dag har "Nu är det bra" urpremiär. Hela scenen har byggts om och publiken sitter runt scenen som en arena.

Ombyggnaden sammanföll turligt nog med den ombyggnad som teatern var tvungen till på grund av en omfattande vattenläcka nyligen. Då läckte 70 000 liter vatten in över scenen.

Teatern visar också vad som hänt under de senaste 50 åren, bland annat med en rad egna uppsättningar, i en utställning i teaterns foajé.

”Nu är det bra”

”Nu är det bra” är en nyskriven samtidspjäs av Mats Kjelbye i regi av Niklas Hjulström. Det är en musikalisk balansakt om solidaritet, om att vilja mer, om längtan efter kontakt och om livet.

Pjäsen handlar om en familj, två radiostationer och en flyktingflicka som gömmer sig. De olika karaktärerna upplever Sverige och det nya samhället på olika sätt med olika förutsättningar och inställningar.

Föreställningen är den första delen i en trilogi och är regisserad av Niklas Hjulström och med manus av Mats Kjelbye. Niklas Hjulström tillträdde som konstnärlig ledare för Stora Scenen på FolkTeatern vid årsskiftet.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling