Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2019-02-27]

Försörjningsstödet betalas ut i tid trots tekniska problem

”Har haft högsta prioritet”. Det ser nu ut som att alla mottagare av försörjningsstöd har fått sina utbetalningar i tid – trots tekniska problem hos Göteborgs Stad under förra veckan. Under tisdagen rapporterade samtliga stadsdelar att de hade fått iväg utbetalningarna i tid. 

– Ja, det ser ut som att alla som hade lämnat in kompletta ansökningar i tid också har fått sina pengar i tid. Det är förstås en stor lättnad med tanke på hur läget såg ut i mitten av förra veckan. Våra handläggare har arbetat hårt för att klara detta, säger Arne Wiik, sektorchef för individ- och familjeomsorg och funktionshinder i Angered.

Utöver det arbete som handläggarna lagt ner har Intraservice också tagit fram en tillfällig lösning för att utbetalningarna skulle kunna hanteras snabbare av systemet.

– Att pengarna kommer ut i tid har haft högsta prioritet hos oss. Även om absolut största delen av jobbet har legat hos handläggarna har vi hjälpt till genom att snabba på de tekniska processer vi kan styra, säger Demis Stavridis, enhetschef för välfärd på Intraservice.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 23 maj

Sändningen startar klockan 16 på torsdag 23 maj.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Detaljplan för bostäder och verksamheter i Pustervik, gemensamma riktlinjer för stadens avhopparverksamhet, detaljplan för Västlänkens station Korsvägen och åtgärder för att stärka arbetet mot sexuella trakasserier på Göteborgs Stads arbetsplatser var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 22 maj. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling