Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Tema stadsutveckling

[Publicerad 2015-08-21]

Första Stadstriennalen om framtidens Göteborg

Stadsarkitekt Björn Siesjö vid den gamla lagerlokalen Kajskjul 113 i Frihamnen där Stadstriennalen kommer att äga rum. Foto: Beatrice Törnros

Så kommer vi att bo och leva. Den 16-19 september får Göteborg sin egen Stadstriennal. Ett tre dygn långt arrangemang om stadsutveckling och boende som återkommer i större versioner 2018 och 2021.

Göteborg Stadstriennal är ett konkret resultat av de idéer som häromåret vaskades fram kring vad göteborgarna egentligen vill se hända under jubileumsåret 2021.

– Det här är ett av de 20 projekt som utkristalliserade sig. Ett önskemål om en arena för att prata om hur man kan bo och leva i framtidens Göteborg, säger Thomas Johnsson som är kommunikatör på stadsbyggnadskontoret och fortsätter:

– Triennalen är tänkt som en trestegsraket, som tar sin början nu och återkommer i växande omfattning 2018 och 2021.

Samling kring Kajskjul 133
Både den seminariedel som i första hand riktar sig till branschfolk, och det öppna program som vänder sig till den breda allmänheten, kommer att äga rum i och kring Kajskjul 113. En gammal lagerlokal som under tre dygn fungerar som ett kreativt centrum för samtal, debatt och utställningar – och dessutom hjälper allmänheten att upptäcka Frihamnens möjligheter långt innan planerade bostäder är inflyttningsklara.

Seminariedelen består huvudsakligen av samtal och debatter mellan inbjudna aktörer.

– Bland många spännande namn märks bland andra arkitekten Gert Wingårdh, byggherren Ola Serneke och konstnären Thérèse Kristinasson, säger Thomas Johnsson.

I mån av plats kan det öppnas möjligheter även för särskilt intresserade göteborgare att ta del av samtalen.

– Vi har bara 350 platser, men några av dem kommer att kunna erbjudas allmänheten efter principen ”först till kvarn”, säger Thomas Johnsson.

Öppet programl för alla åldrar
Den öppna delen av triennalen erbjuder något för alla åldrar. Saker man själv, utan föranmälan, kan delta i och titta på, och programpunkter som på ett konstnärligt sätt visar upp Frihamnens många möjligheter.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling