Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2018-12-11]

Fri entré till Eldorados musikkaféer

Välkommen till Dalheimers hus. I vår blir Eldorados musikkaféer gratis och det kommer bland annat att bjudas på popkör, Rod Stewart-låtar och singer- songwriters. Men första ska året avslutas med ett hejdundrande luciafirande i morgon onsdag 12 december.

I somras flyttade Eldorados verksamhet in på Dalheimers hus i Majorna och under hösten startade musikkafé på onsdagkvällar varannan vecka. Där har besökarna kunnat njuta av allt från pop och rock till folkmusik, flamencodans, klassisk musik och teckensång (där sången tolkas på teckenspråk).

– Vi försöker ha en bred repertoar och också artister som på olika sätt vänder sig till vår målgrupp, till exempel med hjälp av teckensång, säger David Wirzén, musikhandledare på Eldorado.

Luciafirande på onsdag 12 december
Eldorado är ett center för personer med grav intellektuell funktionsnedsättning. Här ordnas en rad olika aktiviteter för målgruppen, men också för anhöriga och personal. Flytten till Dalheimers hus gav nya möjligheter att utveckla kulturverksamheten. Dalheimers hus ligger relativt centralt och med goda kommunikationer, och lokalerna rymmer fler personer.

Onsdag den 6 februari är det dags för vårens första musikkafé. Och en nyhet för 2019 är att avgiften på 30 konor nu är borttagen. Det är med andra ord fri entré. På programmet står bland annat Masthuggets popkör, Every Picture Tells a Story – en hyllning till Rod Stewarts klassiska skiva, Kulturlabbets poporkester – med medlemmar från en arbetsplats för personer med intellektuella funktionsvariationer och singer- songwriters.

Men först ska 2018 avslutas med ett rejält luciafirande på Dalheimers hus. Det blir mat, musik och ett extra unikt luciatåg med Eldorados stjärnor Eldorado All Stars och teckensång.

Plats och tid för luciafirande: Onsdag 12 december klockan 18-20 (insläpp från 17.30) Dalheimersalen, Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Detaljplan för Vallgraven 12/kvarteret Härbärget vid Brunnsparken, redovisning av arbetet med åldersvänliga Göteborg och Göteborgs Stads program för biologisk mångfald och ekosystemtjänster var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 12 juni. . Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling