Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Trafik

[Publicerad 2018-04-19]

Fria sommarlovskort i år igen

Gäller i hela regionen. För tredje året i rad får Göteborgs skolelever på högstadiet och gymnasiet fria resor i kollektivtrafiken. Men tack vare regeringens satsning slipper Göteborgs Stad antagligen stå för kostnaden i år.

Efter att det politiska beslutet tagits i Göteborg, om fria sommarlovskort för skolelever, stod det klart att regeringen skulle fördela 350 miljoner per år för att skolungdomar i Sverige ska kunna åka kollektivt under sommarlovet.

– Exakt hur förordningen kommer att utformas tas det beslut om inom kort, men mycket talar för att bidraget i princip kommer att täcka Göteborgs Stads kostnad för sommarlovskorten. Pengarna delas ut till Västra Götalandsregionens kollektivtrafiknämnd som slussar pengarna vidare till Västtrafik, säger Hugo Lepik på trafikkontoret.

Gäller dygnet runt
Sommarlovskorten skickas ut i slutet av maj. Med sommarlovskortet går det att åka gratis med kollektivtrafiken inom hela Västra Götaland och Kungsbacka kommun. Kortet gäller hela sommaren, dygnet runt, från 1 juni till 31 augusti.

– Det är en jättebra förmån att få för ungdomarna så att de kan röra sig runt i stan och regionen, säger Hugo Lepik.

För att få kortet ska du gå i grundskoleklass 6-9 eller första eller andra året på gymnasiet, vara född 1998 eller senare och vara folkbokförd i Göteborg.

Har du redan köpt kortet Fritid 100 dagar kan du få tillbaka pengar för detta.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 23 maj

Sändningen startar klockan 16 på torsdag 23 maj.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Detaljplan för bostäder och verksamheter i Pustervik, gemensamma riktlinjer för stadens avhopparverksamhet, detaljplan för Västlänkens station Korsvägen och åtgärder för att stärka arbetet mot sexuella trakasserier på Göteborgs Stads arbetsplatser var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 22 maj. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling