Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-05-27]

Fullspäckat program för hela familjen på Positivparkens dag

Gratis aktiviteter för barn och unga. Figurteater, nycirkus-workshops och massor av musik. Det är bara några av alla lekfulla inslag på Postivparkens dag den 2 juni. Under hela sommaren erbjuder parken roliga, gratis aktiviteter för barn och unga.  

Positivparken i Frölunda är Göteborgs näst största bemannade utflyktslekplats efter Plikta i Slottsskogen. Här finns bland annat en parkourpark, studsmattor, utegym, boulebana och massor av lekutrustning för de lite mindre barnen. I parken finns också Positivet, en öppen fritidsverksamhet med personal som håller i aktiviteter och lånar ut redskap.

Årligt återkommande evenemang

Positivparkens dag hölls första gången 2013 i samband med invigningen efter den rejäla upprustning som gjorde parken till en lek- och mötesplats för alla generationer.

– Sedan dess har vi kört varje år. Positivparkens dag är en trevlig dag med många olika aktiviteter och föreställningar där vi låter lokala förmågor visa upp sig, säger Bengt Abrahamsson på Kultur och Fritid i stadsdelsförvaltningen Askim-Frölunda-Högsbo.

I år arrangeras Positivparkens dag söndagen den 2 juni. Dagen startar klockan 12.30 med en parad och avslutas med grillning och hip-hop mellan cirka 18 och 20. Under dagen arrangeras flera kreativa workshops, bland annat i nycirkus och mosaik. Det bjuds också på körsång, jazz, ansiktsmålning och figurteater.

Olika verksamheter samverkar
Postivparkens dag innebär startskottet för en sommar i parken fylld med kostnadsfria aktiviteter riktade till familjer. För att sy ihop sommarens program samarbetar olika enheter inom Kultur och Fritid i SDF Askim-Frölunda-Högsbo.

– Vi håller på augusti ut, med ett blandat program för målgruppen barn, unga och familjer. På Frölunda kulturhus, biblioteket, kulturskolan, fritidsverksamheten och olika föreningar finns en bra mix av kompetenser som samarbetar. Att vi får ekonomiskt bidrag från den statliga sommarlovsatsningen har också hjälpt oss att få till ett riktigt bra program.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling