Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-02-06]

Futsal, konst eller sportfiske – på sportlovet finns något för alla

  • På Konstmuseet är det skaparverkstad i Studion. Foto: Hendrik Zeitler

  • Det finns flera möjligheter att sporta under sportlovet – varför inte haka på en pingisturnering på Majkens mötesplats. Foto: Istockphoto

  • I år infaller Alla hjärtans dag på sportlovet och det är något som många av arrangörerna har plockat upp som tema till pysselaktiviteter, föreställningar eller andra aktiviteter. Foto: Istockphoto.

Kolla in Göteborgs Stads kalendarium. Nu stundar sportlov och för skollediga barn och ungdomar finns en mängd olika aktiviteter att välja på. Eller varför välja? Fyll lovet med sport, spel och skapande. Nedan finns ett urval av aktiviteter, fler finns listade i Göteborgs Stads kalendarium. Tänk på att vissa aktiviteter kräver anmälan.

Göteborgs Stads kalendarium: Hitta sportlovsaktiviteter här

Den 20 februari är det Världsdagen för sociala rättigheter. Det firas bland annat med ett tåg genom Göteborg. På Kulturhuset Blå stället i Angered finns möjlighet att vara med och bygga lyktorna som ska lysa upp tåget.

Det finns även andra möjligheter att vara kreativ och skapa med händerna. På Naturhistoriska museet finns slöjdaren Barbara Landelius och återbrukskonstnären Marise Silva Lember som hjälper till med att skapa fåglar i papper och av garn.

Till Torslanda bibliotek kommer en annan pysselkonstnär. Det är Kreativa Karin som bland annat varit med i TV-programmet Pyssellördag i Barnkanalen. Det ordnas också kreativt skapande i Plikta med både textil- och canvasmålning.

Vill du inte skapa själv utan istället låta dig underhållas av andra finns både bio och teater. Somna med Babblarna, skratta åt Teater Trampolin bjuder på som bjuder på en humoristisk föreställning om Mamma Mu och kråkan eller gå på Mötesplats Vintergatans Filmvisning (läs mer på Familjecentralen Sannegården

Även Frölundabion visar sportlovsfilmer. Bland annat blir det Bamse och dunderklockan den 12 februari. På Hjällbo bibliotek är det filmmaraton på tema barnböcker som har blivit film och på Stadsbiblioteket blir det Kalas med Alfons Åberg.

Kreativa Karin välkomnar till pysselverkstad på Torslanda bibliotek. Foto: Karin Andersson

Observera att det ofta är begränsat antal platser på föreställningar och filmvisningar. Mer information och tider finns här.

Ingen skola och kanske risigt väder – då kan det kanske vara aktuellt att röra på sig inomhus. För barn mellan 7 och 12 år finns det möjlighet att mot en mindre avgift testa nycirkus. Instruktörer är artister från Cirkus Unik. Andra mer fysiska aktiviteter är ett dagläger för att prova på karate och andra kampsporter, pingisturnering i Majorna, vattendisco på Frölundabadet eller sportlovscupen i Futsal i Heidhallen.

Det kanske inte är så sportigt nu, men det gäller ju att vara förberedd också. På Kålltorps fritidsgård finns det möjlighet att meka med cykeln.

På Konstmuseet finns också möjlighet att skapa. Tisdag till fredag är det skaparverkstad i Studio. Huvudtema är Sport i konsten. Alla tillfällen börjar med en visning i samlingen, sen är det fritt skapande med stöd av konstpedagog.

Behöver du komma ut lite mer finns det flera tillfällen att prova på sportlovsfiske. Vid Delsjöbadet, Härlanda tjärn, Bergsjön och Mölnesjön bjuder Sportfiskarna på vinterfiske. Varma kläder och skor samt något varmt att dricka är ett måste. Under dagen kan du också få lära dig mer om issäkerhet.

I det underjordiska museet Aeroseum finns massor av roliga sportlovsaktiviteter. Varför inte utmana familjen i en flygsimulator, samarbeta genom att plocka klossar eller vinn ett årskort genom att delta i olika tävlingar. Dessutom finns Göteborgs Veteranflygsällskap på plats och visar och berättar om sina flygplan från 1940 talet.

 Tänk på att vissa aktiviteter kräver föranmälan. Det mesta är gratis, men vissa aktiviteter kostar en liten peng. Läs mer i Göteborgs stads kalendarium!


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling