Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Vård & omsorg

[Publicerad 2018-10-16]

Fyra Mini-Maria blir tre

Kerstin Nordin.

Kerstin Nordin.

Väster och Centrum slås samman. Till Mini-Maria kan ungdomar upp till 21 år, och deras anhöriga, vända sig med funderingar om alkohol och droger. Nu slås mottagningarna i Väster och Centrum ihop. ”Syftet är att utnyttja våra resurser bättre och få mindre sårbara mottagningar”, säger enhetschefen Kerstin Nordin.

Mini-Maria bedriver öppenvård och är ett samarbete mellan Göteborgs Stad och Sahlgrenska universitetssjukhuset. Det är en integrerad verksamhet med ett team av socionomer, psykologer, sjuksköterskor och läkare som erbjuder råd, stöd och behandling till ungdomar, familj och nätverk.

– Ungdomar och föräldrar kommer till oss med både stora och små problem. Det kan vara allt från att en förälder hör av sig och undrar om oron är befogad, till att en ungdom går i en behandling hos oss, säger Kerstin Nordin.

”Tre mer robusta mottagningar”
Beslutet är taget att mottagningen i Väster nu stänger. I stället blir det tre mottagningar: Mini-Maria Centrum-Väster, Hisingen och Nordost.

– Väster har varit den som haft lägst besökarantal i perioder. Den har heller inte legat med bästa tillgänglighet. Många ungdomar går också i skola inne i centrum så för brukarna är nog inte detta en sämre lösning.

All personal flyttas över till de tre andra mottagningarna där Centrum-Väster blir den med störst personalgrupp. Mini-Maria Centrum-Väster ligger på Norra Hamngatan, lätt tillgänglig från hållplatserna Stenpiren, Domkyrkan och Brunnsparken.

– Nu får vi tre mer robusta mottagningar. Problemet när vi har varit små team är att vi är känsligare för sjukdom i personalgruppen. Det är huvudanledningen till att vi gör förändringen. Det är fråga som lyfts av personalen en tid och ingen ny fråga, säger Kerstin Nordin.

Återkoppling sker snabbt
Ungefär 700 ungdomar och 500 anhöriga besöker eller kontaktar Mini-Maria varje år.

– Vi ser ett stadigt behov av vår verksamhet.

Det krävs tidsbokning för att komma till Mini-Maria. På hemsidan kan ungdomen enkelt fylla i ett kontaktformulär om man vill bli uppringd. Det finns inga väntetider och återkoppling sker snabbt.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling