Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Trafik

[Publicerad 2016-12-14]

Gångtunnel i Tynnered har fått ny belysning

Tina Engberg, fritidsledare på Vätttnedalsskolan, har arbetat med barnen som deltagit i mosaikprojektet som nu pryder gångtunneln. Foto: Thomas Drakenfors

Ska öka tryggheten. Lucia lyste upp vintermörkret på tisdagskvällen. Då tändes också ljuset i gångtunneln under Skattegårdsvägen i Tynnered – ett led i arbetet för ökad trygghet i Göteborg.

Att gångtunnlar ska bli tryggare står högt upp på önskelistan när Göteborg Energi har frågat Göteborgare om hur de kan bidra till staden. Sagt och gjort. På självaste luciadagen invigdes den första av fyra upplysta tunnlar som kommit till via ett samarbete mellan flera olika intressenter.

Viktigt att den känns välkomnande
Det är gångtunneln under viadukten Skattegårdsvägen i Tynnered som har gjorts både tryggare och mer välkommen.

– Göteborgarna vill ha mer trygga gångtunnlar och tillsammans med Gothenburg Green World och Trygg, vacker stad ska vi förverkliga det, säger Anette Myrheim, kommunikationsdirektör på Göteborg Energi.

Gångtunneln i området används mycket, bland annat av barn som bor i området. Därför har det varit viktigt att den känns välkomnande. Tunneln har målats om, smyckats med konstverk från Mosaikfabriken och fått ny belysning. Här finns nu urnor med växter och betongpelarna i tunneln har klätts med träplankor och fått bakgrundsbelysning. Dessutom har området strax intill själva gångtunneln rensats upp för att göras ljusare och kännas tryggare.

Ytterligare tre platser ska omvandlas
– Det ska inte kännas som man går ner i mörkt hål, utan ge en go känsla när man går in i tunneln, säger Anette Myrheim.

Gångtunneln i Tynnered invigdes på luciadagen med luciasånger av barnkören Lilla sjungande julgranen och det serverades glögg och pepparkakor.

Nu fortsätter arbetet med de tre återstående mörka platserna som ska omvandlas. Nästa invigning blir under Kulturkalaset sommaren 2017.

3ED6.jpg
Barnkören Lilla sjungande julgranen bidrog med vacker sång på invigningen av en upplysta gångtunneln. Foto: Thomas Drakenfors


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Översyn av Göteborgs Stads modell för föreningsbidrag och Göteborgsförslag om att ompröva Västlänken var två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 21 augusti. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling