Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2019-04-05]

Gårdstensbostäder kan få Götapriset

Ett av fem nominerade bidrag från Göteborg. Götapriset uppmärksammar och belönar Sveriges bästa utvecklingsprojekt i offentlig sektor. Gårdstensbostäder är ett av flera bidrag från Göteborg som är nominerade. Alla presenteras på Kvalitetsmässan i november.

Bland 383 bidrag har 29 valts ut som förutom äran har chans att vinna 100 000 kronor. Gårdstensbostäder finns bland dessa och får presentera Gårdstens utveckling från särskilt utsatt område till särskilt uppskattat område. Lägenheterna i stadsdelen har numera 1 000 sökande till varje ledig och det byggs därför som aldrig förr.

Solbackeskolan i Bergsjön är nominerade med initiativet The daily mile, som innebär att alla elever och personal springer 15 minuter utomhus varje skoldag.

Projektet Välkommen till framtiden – vägen till viktiga riktiga jobb finns också bland de nominerade. Det är ett samverkansprojekt mellan AB Framtiden, Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Folkuniversitetet och Arbetsförmedlingen.

Bland de 29 nominerade finns också Stadsleveransen, som är trafikkontorets system för miljöanpassade godstransporter innanför Vallgraven. Det är även Göteborgs Stads parkerings digitala plattform för hållbar mobilitet.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 17 oktober

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling