Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Bostad

[Publicerad 2013-05-20]

Gårdstensbostäder får hållbarhetspris

Michael Pirosanto, t.f vd Gårdstensbostäder och Anneli Snobl, styrelseordförande och vd för Framtidenkoncernen mottog SABOs Hållbarhetspris 2013 i Växjö den 17 maj. Foto: SABO

Miljötänk och hyresgästernas inflytande belönas. Många bostadsföretag pratar om inflytande för de boende, men Gårdstensbostäder har det – på riktigt. Eftersom man dessutom har många innovativa miljölösningar både för husen och de boende så belönas hyresvärden med SABO:s hållbarhetspris 2013.

SABO är förkortning för Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, en bransch- och intresseorganisation för runt 300 allmännyttiga bostadsföretag i landet, som vartannat år premierar den medlem man tycker lyckats bäst med att utveckla ett hållbart boende.

Årets utmärkelse går alltså till Gårdstensbostäder, för att man ”lyckats förena alla hållbarhetsaspekter och på ett utmärkt sätt integrerar hållbarhet i verksamhetens kärna”.

Solfångare och solceller på tak och balkonger
Bland annat pekar SABO på hyresgästernas centrala position i företaget, då de är rikligt representerade i styrelsen och metodiskt involverade i dialogarbetet.

Gårdstensbostäder framhålls också som ett föredöme för sina satsningar på solfångare på tak och solceller på balkongfronter, vilka inte bara förser de boende med värme utan ger också ett överskott som skickas vidare ut på fjärrvärmenätet.

Att lägenheterna har individuell mätning av varm- och kallvatten och el, och att hyresgästerna har tillgång till elbilspool till rabatterat pris, ses också som goda exempel för hyresvärdar som vill satsa på det hållbara boendet.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling