Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Bostad

[Publicerad 2018-05-16]

Gårdstensbostäders trygghetsgrupp får första Lejonpriset

Göta Lejons vd Annika Forsgren delade ut Lejonpriset till Gårdstensbostäders representanter Jehan Mansour, Galeb Tajb och Bashkim Fetahi.

Förebygger brott och ökar tryggheten. Gårdstensbostäders arbete med trygghet och säkerhet belönas. När Försäkrings AB Göta Lejon för första gången delade ut Lejonpriset gick det till Gårdstensbostäders trygghetsgrupp.

Göta Lejons syfte med priset är att uppmuntra och lyfta fram skadeförebyggande åtgärder inom Göteborgs Stad. Gårdstensbostäders trygghetsgrupp får priset för sitt arbete med att öka tryggheten och för att förebygga och minska brott, bränder och skadegörelse.

I vinnarmotiveringen står det bland annat att trygghetsgruppen har arbetat målinriktat sedan starten 2002 och att gruppen har ” bidragit till att Gårdsten blivit en tryggare och mer attraktiv del av staden samtidigt som det fört människor närmare varandra.”

Unik modell
Några av de aktiviteter man satsat på i Gårdstens centrum är brandskydd och rondering. Gårdstensbostäder har egen personal på plats 365 dagar om året, ända fram till sena kvällen. Arbetssättet, som går under namnet Gårdstensmodellen, håller på att införas i övriga bolag inom Framtidenkoncernen.

– Jätteroligt och en stor ära att vinna första Lejonpriset. Det är en bekräftelse och ett kvitto på att vi jobbar rätt, säger Gårdstensbostäders säkerhets- och förvaltningschef Jehan Mansour, som tog emot priset tillsammans med en grupp medarbetare.

Gårdstensbostäders huschef Bashkim Fetahi är en av medarbetarna:

– Priset är en uppmuntran för oss alla att jobba vidare i samma anda och fortsätta att utvecklas, säger han.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Beslut i kommunstyrelsen

Utformning av jubileumsåret 2021, tillsättning av en Amandakommission för att säkerställa att Göteborgs Stad inte brister i arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck och utvärderingen av Göteborgs Stads filmsatsning 2014 var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 12 december. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 22 november

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling