Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2011-02-14]

Giftaslystna kan boka borgerlig vigsel på nätet

Nu kan bröllopsparen i Göteborg boka borgerlig vigsel på nätet. Via Göteborgs Stads hemsida kan de själva bestämma datum och klockslag ett helt år i förväg. Nyordningen gäller från och med måndag - Alla hjärtans dag!

– Det här är tajmat med andra nyheter på stadens hemsida, så det är bara en rolig slump att det blir på Alla hjärtans dag, säger Lena Signal, vigseladministratör på stadskansliet.

Kan boka ett år i förväg

Hon har hittills tagit emot alla önskemål om datum och tid för vigsel i Rådhuset vid Gustaf Adolfs torg. Manuellt har hon skrivit in namn, adresser, personnummer och andra uppgifter, så hennes arbete kommer att underlättas betydligt om många bröllopspar väljer att boka via webben.

Från och med måndag 14 februari finns en ny funktion på kommunens hemsida för borgerlig vigsel, där man klickar in och ser vilka datum och tider som är lediga. Sedan är det bara att boka. Och det gäller ett datum – inte flera alternativ, alltså!

Vid manuell bokning kan man få ett vigseldatum högst fyra månader framåt, men via nätet går det att boka ett år i förväg, till glädje för dem som vill planera bröllopet i god tid.

Handlingarna kan skickas in senare

– Många vill boka minst ett halvår i förväg. Det har vi inte kunnat ta emot, eftersom vi vill ha kompletta handlingar och hindersprövningsintyget får vara max fyra månader gammalt, berättar Lena Signal.

– När man nu bokar tid själv får man skicka in handlingarna senare, men det är en klar fördel att kunna boka så långt i förväg.

Stockholm har haft den här e-tjänsten i tre år, liksom ett par andra kommuner i landet.

1628


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 17 oktober

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling