Tio, nio, åtta, sju, sex, fem, fyra, tre, två, ett! Gott nytt år! Kvinnorna står och skålar. Champagnen bubblar i de frostade glasen. De skrattar, lyssnar intresserat på varandra och minglar runt.

Männen står intill kvinnorna, då och då inflikar de något och ler lite förläget. De står som fina prydnadssaker, accessoarer vid sidan om sina fruar. År 2050 råder fortfarande ojämlikhet, men den är annorlunda mot dagens. I framtiden har kvinnorna kontrollen och makten att styra samhället. Kvinnorna innehar klar majoritet av de höga chefspositionerna, en marknad som det är svårt för männen att slå sig in på.

Kvinnorna är chefer

De allmänna åsikterna är att män är överflödiga. Vi använder oss av spermabanker för att föröka oss. Efternamn som Eriksson, har ändrats till Erikadotter osv. Det mesta sker på kvinnornas vis.

De områden som männen fortfarande dominerar till stor del är praktiska, fysiska arbeten som i snickerier, byggbranschen osv. Att notera är dock att kvinnorna innehar chefspositionerna även inom dessa områden.

Göteborg har blivit en lugnare plats. Kriminalitet, våldtäkter samt misshandel är i stort sett lika med noll.

Kvinnans utseende är inte längre lika betydelsefullt. Tvärt om, männen spenderar sina fruars pengar på stan. De är beroende rent ekonomiskt av en kvinna och måste därför göra sitt yttersta för att vara tiptop! Detta kan innebära vaxning av rygg, rumpa och axlar.

Lärt av misstagen

Typiska hushållssysslor finns nästan inte längre. Automatiska dammsugare, färdiglagad mat och tvättinlämningar underlättar det vardagliga livet.

Vi bryr oss om vår hälsa, mediterar och värdesätter personlig tid för reflektion. Tänker innan vi talar. All mat, som beställs via internet, är ekologiskt odlad och utan gifter.

Vi gillar att skämma bort oss, arbetsdagar på sex timmar och 2 månades semester varje år. Vi har sett hur det gick för de föregående generationerna som fullständigt gick in i väggen och den dystra tid som följde. Eftersom det nu är kvinnorna som styr, har vi tagit lärdom av våra misstag.

Vi prioriterar vänner och gemenskap framför förpliktelser och måsten. Vår stad har blivit en avslappnad, grön och säker stad.