Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Miljö & kretslopp

[Publicerad 2018-10-04]

Göteborg Energi bjuder in till namntävling

  • Foto: Göteborg Energi

Solcellspark ska döpas. Solsidan, Flyg-El eller varför inte Solveig? Bidragen har redan börjat strömma in i Göteborg Energis namntävling om den nya solcellsparken vid Säve flygplats. Men än finns betänketid – tävlingen pågår hela oktober.

– Hittills har vi fått in över 300 svar. De rasar in hela tiden. Men just Solsidan, som många har föreslagit, går inte eftersom en solcellspark i Varberg heter det, säger Cecilia Erdalen, pressansvarig på Göteborg Energi.

Det stora gensvaret på tävlingen ligger i linje med Göteborgs långvariga tradition av att namnge byggnader, fordon och anläggningar. Bara på det elektriska temat finns redan smeknamn som Elyseum, stadens gamla elektricitetsverk, och Elvy, Västtrafiks nya elfärja. Och så Big Glenn så klart, Göteborg Energis stora vindkraftverk i hamnen som nu håller på att monteras ned.

Man måste inte skoja
Även om många av förslagen hittills är skämtsamma är det absolut inget måste, enligt Cecilia Erdalen.

– Det blir en hel del Göteborgsvitsande i svaren, men det är inget krav. Vi vill helt enkelt hitta ett så passande namn som möjligt, säger hon.

Bygger på Göteborgsförslag
Cecilia Erdalen berättar att det har varit ett stort intresse från allmänheten för solcellsparken, som ursprungligen bygger på ett Göteborgsförslag om att staden borde ge fler chansen att bidra till omställningen mot ett hållbart samhälle. En del av parken kommer därför att avsättas till privatpersoner som inte har möjlighet att själva ha solceller och hittills är det runt 450 som anmält intresse.

Den 31 oktober är sista dagen att lämna sitt bidrag till tävlingen. Då kommer en jury bestående av representanter för Göteborg Energi, Serneke och Radio P4 att utse en vinnare som förutom äran får följa med på invigningen av det som blir Sveriges största solcellspark. Dessutom får vinnaren ett års elektricitet från fyra solpaneler.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling