Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Näringsliv

[Publicerad 2019-02-26]

Göteborg har Sveriges bästa logistikläge

Göteborg kammade hem 94 rankingpoäng, medan tvåan Örebroregionen och trean Helsingborgsregionen fick 89 respektive 86 poäng. Foto: Göteborgs Hamn AB

I topp för 18:e året i rad. Göteborgsregionen är åter ensamma på förstaplatsen när branschtidningen Intelligent logistik rankar Sveriges bästa logistiklägen. I fjol delades topplaceringen med Örebro – i år ”återtas tronen som Sveriges självklara logistikhuvudstad” som det står i juryns motivering.

Avgörande för placeringen är Nordens största hamn med dess oceangående direkttrafik och rikstäckande tågpendelsystem.

– Vi är väldigt glada över utmärkelsen. Vi har Nordens största hamn med ett världsomspännande linjenät i som servar hela Sveriges industri, samtidigt som det satsas stort på flera håll hos många andra logistikaktörer i regionen, bland annat i Borås och Landvetter. Det är roligt att vi får ett samlat kvitto på att vi tillsammans är rätt ute, säger Magnus Kårestedt, vd för Göteborgs Hamn.

Gott samarbetsklimat och logistikforskning
Branschtidningen lyfter också fram hamnens tågpendelsystem, det goda regionala samarbetsklimatet kring logistik- och godsfrågor, samt forskning inom logistik vid både Handelshögskolan och Chalmers – vilka är viktiga för en fortsatt stark logistikregion.

Den uppmärksammade listan över Sveriges bästa logistiklägen har publicerats sedan 2001. Rankingen bygger på tillgången på logistikytor, godsflöden, infrastruktur, marktillgång, geografiskt läge, utbud av logistikkompetens och tillgång till arbetskraft samt affärsklimat i regionen.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling