Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2019-01-09]

Göteborg skrev på löfte om insatser för sociala rättigheter

Göteborgs Stad satsar på konkreta åtgärder inriktade på utbildning. Foto: Pixabay

Presenterar konkreta åtgärder. Göteborgs Stad har som den tredje av de större städerna i EU signerat ett löfte om att leverera insatser för sociala rättigheter. Nu påbörjas arbetet med flera konkreta åtgärder inriktade framför allt på utbildning.

Löftet innebär att Göteborg ska genomföra konkreta insatser enligt den så kallade Europeiska pelaren för sociala rättigheter. Pelaren antogs i samband med EU-toppmötet i Göteborg 2017. Nu ska löftet bli verklighet i form av åtgärder både på kommunal och statlig nivå.

Möte hos EU-parlamentet
I Göteborgs Stad har social resursnämnd utgått från den första principen i pelaren som handlar om rätten till utbildning och livslångt lärande. Inom ramen för satsningen Jämlikt Göteborg kommer staden att arbeta med tidiga insatser för barn när det gäller läsning och för att fler fullföljer gymnasieskolan. Göteborgs Stad satsar också mer på vuxenutbildning kopplat till arbetsmarknaden för att fler ska ha chans att nå egen försörjning.

Vid ett möte i Bryssel i februari kommer Göteborgs Stad tillsammans med andra städer som har skrivit på liknande löften att bjudas in till ett möte arrangerat av organisationen Eurocities hos EU-parlamentet. Där ges möjlighet att diskutera med EU-parlamentariker hur unionens politik påverkar den lokala politiken i städerna.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling