Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Konsument

[Publicerad 2011-03-22]

Göteborg blir Fairtrade-stad i vår

Diplomeringen firas med fest i maj. Nu är ansökan inskickad och kartläggningen klar för att Göteborg ska kunna bli en Fairtrade City. På konsument Göteborg tror man att godkännandet är klart om tre veckor och då ska det firas på Domkyrkoplan.

Grundkraven för att bli en Fairtrade City är att det ska finnas minst tolv daglivarubutiker med sammanlagt 110 Fairtrade-märkta produkter, minst 20 hotell, caféer eller restauranger med Fairtrade-märkta produkter, samt minst 75 arbetsplatser som erbjuder Fairtrade-märkt fika till personalen. Dessutom ska kommunen bland annat erbjuda Fairtrade-märkta produkter inom sina upphandlingsavtal. Exempelvis frukter, te, kaffe, socker och profilkläder.

Fairtrade City är en diplomering från Fairtrade Sverige och när diplomeringen är klar ska det firas med pompa och ståt i Göteborg den 14 maj.

-Det blir en stor fest på Domkyrkoplan med diplomering och musik från scen, samt en marknad med olika aktiviteter. Alla göteborgare är välkomna att fira med oss, berättar Rebecca Palosaari Fogler som är planeringsledare för Fairtrade City på Konsument Göteborg.

Göteborg blir Sveriges största Faitrade City bland de 30-tal kommuner som är diplomerade. Det finns1000 diplomerade städer i världen, bland andra Paris, London, Bryssel, San Francisco och Wellington.

För att Fairtrade City-diplomeringen ska fortsätta även kommande år krävs att Göteborg redovisar en ökning i jämförelse med grundkraven.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 17 oktober

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling