Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Konsument

[Publicerad 2011-03-22]

Göteborg blir Fairtrade-stad i vår

Diplomeringen firas med fest i maj. Nu är ansökan inskickad och kartläggningen klar för att Göteborg ska kunna bli en Fairtrade City. På konsument Göteborg tror man att godkännandet är klart om tre veckor och då ska det firas på Domkyrkoplan.

Grundkraven för att bli en Fairtrade City är att det ska finnas minst tolv daglivarubutiker med sammanlagt 110 Fairtrade-märkta produkter, minst 20 hotell, caféer eller restauranger med Fairtrade-märkta produkter, samt minst 75 arbetsplatser som erbjuder Fairtrade-märkt fika till personalen. Dessutom ska kommunen bland annat erbjuda Fairtrade-märkta produkter inom sina upphandlingsavtal. Exempelvis frukter, te, kaffe, socker och profilkläder.

Fairtrade City är en diplomering från Fairtrade Sverige och när diplomeringen är klar ska det firas med pompa och ståt i Göteborg den 14 maj.

-Det blir en stor fest på Domkyrkoplan med diplomering och musik från scen, samt en marknad med olika aktiviteter. Alla göteborgare är välkomna att fira med oss, berättar Rebecca Palosaari Fogler som är planeringsledare för Fairtrade City på Konsument Göteborg.

Göteborg blir Sveriges största Faitrade City bland de 30-tal kommuner som är diplomerade. Det finns1000 diplomerade städer i världen, bland andra Paris, London, Bryssel, San Francisco och Wellington.

För att Fairtrade City-diplomeringen ska fortsätta även kommande år krävs att Göteborg redovisar en ökning i jämförelse med grundkraven.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling