Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Näringsliv

[Publicerad 2002-01-10]

Göteborg får nytt musikcentrum

Redan i början av året kan de första företagen börja flytta in i det nya musikproduktionshuset som ska ligga i gamla Etnografiska museets lokaler i Gårda.

Bland annat ska företag flytta in som vill vara med och marknadsföra och distribuera ung musik. Det är BRG, Business Region Göteborg, som beslutat att stödja och hjälpa till med satsningen.

– Det nya musikcentrat ska bli ett hus för musikproduktion och utveckling av musik som näringsgren, inte en nöjesanläggning, säger Lennart Olausson, BRG.

Det är en arbetsgrupp som arbetat fram förslaget som BRG tog beslut om på torsdagen. Hyresvärden till de aktuella lokalerna, kommunala Higab, är positiv till idén. Enligt arbetsgruppen har Göteborgs scener för jazz, dans- och popmusik skapat en bas för musikens utveckling som näringsgren.

BRG kommer att hjälpa de nyinflyttade med projektledning och räknar också med att det nya musikproduktionshuset i framtiden kanske kan samarbeta med den mediesatsning som projekteras på Lindholmen.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 23 maj

Sändningen startar klockan 16 på torsdag 23 maj.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Detaljplan för bostäder och verksamheter i Pustervik, gemensamma riktlinjer för stadens avhopparverksamhet, detaljplan för Västlänkens station Korsvägen och åtgärder för att stärka arbetet mot sexuella trakasserier på Göteborgs Stads arbetsplatser var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 22 maj. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling