Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-09-16]

Göteborgs Stads första hinderbana invigs i Kvibergs Park 

Foto: Idrotts- och föreningsförvaltningen

För både barn och vuxna. Snart står den klar, Göteborgs Stads första hinderbana. En rolig och utmanande bana med 21 hinder som sätter både smidighet, styrka och balans på prov. Nu på lördag 21 september är det dags för invigning.

Det är många som har längtat efter en hinderbana i Göteborg. Snart står den klar med knalligt orange hinder.  Det är Göteborgs första kommunala hinderbana, kostnadsfri att använda och alltid öppen för allmänheten och med varianter av hindren som passar både vuxna och barn.

– Hinderbanan ska erbjuda något för alla därför har vi också en extrarunda. Blir något eller några av hindren för svåra så finns det alltid chans att kompensera detta i extrarundan som består av tre stationer med olika övningar. Alla redskap i extra rundan är tillgänglighetsanpassade, berättar Ulrika Eldkrona, verksamhetssamordnare vid idrotts- och föreningsförvaltningen.

Rekommenderas från sju år
I anslutning till hinderbanan kommer det också att finnas sittplatser, grillplats, regnskydd och nätburar att låsa in sina saker i (eget hänglås krävs).

Barnvarianter av hindren rekommenderas från sju år

Vissa av hindren är rätt höga så det är viktigt att alla kör banan efter sin egen förmåga och inte tar för stora risker. Barnvarianterna av hindren rekommenderas från 7 år.

– Banan är perfekt för en familjeaktivitet men den är ingen lekplats och det är viktigt att ha bra koll på barnen, speciellt de allra yngsta, understryker Ulrika Eldkrona.

Invigning med proffsrace och prova-på möjligheter 
Invigningsdagen, lördag 21 september, börjar med en ceremoni klockan 13 följt av ett spännande race med hinderbaneproffs. Efter det finns möjlighet att testa hindren och få tips av hinderbaneinspiratörer som finns på plats.

Efter den senaste tidens rikliga regn så är grusytan på hinderbanan fortfarande relativt mjuk som underlag och kan vara svår att ta sig fram för personer med barnvagn, skrinda eller rullstol. Grusytan kommer att sätta sig och bli fastare så fort det får torka upp ordentligt i marken.

Hinderbanan är kostnadsfri att använda, öppen året om och går inte att boka.

Foto: Idrotts- och föreningsförvaltningen


Fotnot
Där den militära hinderbanan en gång låg, inne på Kvibergs regemente mellan Kvibergsvägen och Regementsvägen, ligger idag bostäder med gatuadressen Hinderbanan.

Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium


Julmarknader, utställningar, läxhjälp och mycket mer – här hittar du aktiviteterna!

Se kommunfullmäktiges möte 10 december

Sändningen börjar kl 15 den 10 december.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan för ridsport och översyn av regler för att förenkla för företag är två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 20 november. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling