Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-04-30]

Göteborgs Stad bjuder på sommarunderhållning

  • Den peruanska stjärnan Merian, som kommer direkt från Peru till Göteborg.

  • Shirley Clamp är en av årets artister i Sommarunderhållningen.

Teater, rap, jazz, folkkärt och långväga. Ända sedan 1946 har Göteborg Stad bjudit på sommarunderhållning från när och fjärran. Så även i år. Vad sägs om barnteater, rapparen Jawone, Shirley Clamp, Nanne Grönwall och den peruanska sångaren Merian! Och allt är gratis.

Nanne Grönvall.

Program Sommarunderhållningen 2019

Det finns inte särskilt stor anledning att lämna Göteborg i sommar, det kan man konstatera. På 25 platser och scener går det att njuta av sommarunderhållning, för både stora och små. Bland annat spelas det på tio olika torg runt om i Göteborg.

Alla programpunkter har fri entré och här finns allt från berättarkvällar till dans, sång, musik och barnföreställningar. En nyhet för i år är Kubansk afton på Stora Teatern 10 augusti med musik från bland andra El Rey Shangó Superior Orchestra.

– En prioriterad målgrupp är barnfamiljer och årets barnföreställningar bjuder på sång, rörelse och dans. På de olika scenerna i bland annat Trädgårdsföreningen, Slottsskogen och Angereds Stadspark får vi möta grupper som exempelvis Dockteatern Tittut, Ensemble Yria och Teater Trampolin, säger Nestor del Castillo, producent på kulturförvaltningen.

Sommarunderhållningens scener är både stora och små. Till exempel visafton i Sörbackens koloniområde, musikkvällar i Välenkolonin men också sommarjazz och konserter med folkkära artister som Nanne Grönvall, Shirley Clamp och Patrik Isaksson på stora scenen i Belparc i Slottsskogen.

– Jag vill också slå ett slag för den peruanska stjärnan Merian, som kommer direkt från Peru till oss. Hennes musik är en blandning mellan creole och afro-peruansk musik och hon är också en välkänd aktivist för hbtq-rörelsen i Peru, säger Nestor del Castillo.

Göteborgs Stads kulturförvaltning har bjudit på sommarunderhållning ända sedan 1946 och alla programpunkter för 2019 hittar du i länken nedan.

 

Simone Moreno.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling