Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2019-02-07]

Göteborgs Stads lässatsning för barn kan få internationellt pris

Finalist i Wellbeing city award 2019. Satsningen ”Staden där vi läser för våra barn” uppmärksammas internationellt. I dagarna utsågs nämligen Göteborg till en av 16 finalister i den internationella tävlingen Wellbeing city award 2019.

– Det är en stor sak för oss att gå till final i Wellbeing City Award 2019 och ett kvitto på att arbetet med läsning är väldigt bra. När vi i Göteborg arbetar med språkutveckling lägger det grunden till våra barns framtid.

Det säger Louise Stiernström, utvecklingsledare på social resursförvaltning, som ligger bakom stadens ansökan till tävlingen.

– Det är en demokratifråga och det verkar som att det är fler än vi som tycker att det är viktigare än någonsin att få med sig en bra läsförståelse in i livet, fortsätter hon.

Hållbarhetsarbete i fokus
Fler än 100 städer från 27 länder och sex kontinenter tävlade i första etappen och nu har alltså 16 städer fått möjlighet att komplettera sin ansökan. I april tillkännages fyra delvinnare och av dem utses en huvudvinnare som får möjlighet att verkligen sprida sitt budskap i hela världen. Bland annat under prisutdelningen i Kanada och på Singapore OpenGov Leadership Forum 2019.

– Man tävlar i fyra kategorier, lokalsamhället, ekonomi och möjligheter, hållbar miljö samt folkhälsa som är den kategori vi deltar i, säger Louise Stiernström.

Syftet med tävlingen är att uppmana städer att arbeta med fokus på hållbarhet ur lite olika perspektiv, och på så sätt skapa bättre städer att bo i. Wellbeing city award 2019 är den första internationella utmärkelsen i sitt slag. Och förutom att belöna städer som arbetar framgångsrikt med hållbarhetsfrågor skapar den också ett forum för att utbyta erfarenheter och lära sig av andras framgång.

– Jag tycker att det känns oerhört bra att vårt initiativ om att vara en stad där vi läser för våra barn uppmärksammas internationellt och att vi kan bidra till att sprida den tanken i världen.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling