Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2015-12-18]

Göteborgs 72-timmarskampanj uppmärksammas nationellt

”Lättfattligt och enkelt material”. Väl förberedd kan du klara dig i tre dygn även om samhällets service inte fungerar. Det var budskapet i den kampanj för krisberedskap som Göteborgs Stad lanserade förra hösten. Nu har riksdagens utredningsenhet lyft fram kampanjen som ett gott exempel.

− Det roliga är att det var utredningsenheten som hittade vår kampanj och gillade den. Det är inte vi som har lobbat för att de ska uppmärksamma den, säger Karin Eriksson på kommunens avdelning för samhällsskydd och beredskap.

Det är i en uppföljningsrapport från Försvarsutskottet som kampanjen från Göteborgs Stad finns med bland några informationssatsningar som anses vara väl genomförda.

− Att vi har tagit fram ett lättfattligt och enkelt material och att vi använder flera kanaler är några av de saker som utredningsenheten uppskattar. Vi har även tagit fram mässmaterial som visats både i Nordstans och på två mässor, säger Karin Eriksson och fortsätter:

− Dessutom delar vi med oss till andra kommuner som gärna får använda vårt basmaterial och sätta sin egen logga på det. Många kommuner har visat intresse. Till exempel Tjörn, Skövde, Karlstad, Ystad och Umeå.

Alla har ett ansvar
I kampanjen ligger tyngdpunkten på den enskildes ansvar. Något vi alla har vid en större eller mindre katastrof eller kris i samhället.

− Den enskildes ansvar har hamnat mer i fokus även på samhällsnivå. Vi svenskar tror ofta att någon annan ska komma och hjälpa oss, men det finns mycket man kan göra själv, säger Karin Eriksson.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling