Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2001-12-17]

Håkan Hellström Årets Göteborgare

En enig jury utsåg på måndagen Håkan Hellström till Årets Göteborgare. Under 2001 har Håkan Hellström tagit steget ut i rampljuset och blivit en stor artist som dessutom starkt förknippas med Göteborg mycket tack vare genombrottslåten "Känn ingen sorg för mig Göteborg".

Även att Håkan var en av huvudattraktionerna under Årets Popstad 2001 bidrog till juryns val.Den eniga juryn bestod av representanter för Göteborg & Co, Sveriges Radio P4 Göteborg och GT.Så här lyder motiveringen:”Håkan Hellström har i år sjungit sig in i svenskarnas hjärtan och starkt bidragit till att skapa Popstad Göteborg. Hans artisteri är fyllt av glädje och musiken bygger på en göteborgsk vistradition i modern tappning.Håkan har med sin musik nått över generationsgränser och är som artist en första klassens ambassadör för det goda Göteborg och en värdig Årets Göteborgare 2001.”Årets Göteborgare ska:ha gjort något gott, positivt som betytt mycket för många.vara en innerlig, godhjärtad och uppmärksammad person.vara född i Göteborg – eller någon annanstans.vara en god ambassadör för GöteborgHåkan Hellström tar emot utmärkelsen i Nordstan på onsdag.Tidigare vinnare är Leif ”Loket” Olsson (1993), Tomas Ravelli (1994),Thomas von Brömssen (1995), Maria Lundkvist (1996), Jan Eliasson (1997), Viveca Lärn (1998), Jasenko Selimovic (1999), Mikael Ljungberg (2000).Årets Göteborgare är ett samarrangemang mellan Sveriges Radio Göteborg, GT samt Göteborg&Co.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Göteborgs Stads kalendarium

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling