Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-06-05]

Här kan du fira nationaldagen

Foto: Peter Svenson

Medborgarceremoni, musik och båtar. I morgon torsdag 6 juni firas Sveriges nationaldag på några olik platser i Göteborg. I Slottsskogen firas dagen med sedvanlig medborgarceremoni och gratiskonsert med Göteborgssymfonikerna. På Hammarkulletorget blir det fest för alla åldrar och Blå stället ordnar konsert.

I Slottsskogen pågår firandet i flera delar av parken mellan klockan 11 och 17.  Med början klockan 11 uppmärksammas årets nya svenska medborgare som i år kommer från 140 länder. Den högtidliga ceremonin hålls vid Stora dammen med fika i gröngräset.

Klockan 14 börjar Göteborgssymfonikernas traditionsenliga gratiskonsert. Man kan också fika i någon av landskapsstugorna eller titta in hos Polisvakten som har öppet hus.

På Hammarkulletorget firas dagen med flagghissning och en rad artister, där utlovas fest för alla åldrar och smaker med början klockan 13.30.   Konferencier är  Teddy Paunkoski.

Fira med segling och båtar i Långedrag
Och vill du vill fira Sveriges nationaldag vid havet så ordnar Rotary Långedrag, GKSS och Långedrags SS prova-på-segling för barn, loppis och lotteri. Du kan också se kappsegling från förr, gå ombord på segelfartyg och titta på blåljusbåtar. Polisen, kustbevakningen, sjöräddningen, ambulans, brandkår och stridsbåt 90 är på plats.

Dessutom gör Skaraborgs flygflottilj en nationaldagsflygning med två Jas 39 Gripen, planen passerar över Götaplatsen och Avenyn klockan 13:58.

Mer information hittar du på länkarna nedan!


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling