Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-04-29]

Häxor och framtidens musik på valborgsfest i Slottsskogen

Klockan halv nio tänder häxorna brasan. Foto: Johan Sehlstedt

Våren firas in med tradition och nya idéer. Att häxorna tänder elden i Slottsskogen på valborg har blivit en tradition. Likaså att bjuda på musik och underhållning av nya och unga artister. Arrangörerna hoppas på en grym fest.

Idar Sharifi och Osmond Nilsson har planerat scenprogrammet och hoppas på mycket folk och grymma akter på scen.

Valborgsfirandet i Slottsskogen lockar många besökare med aktiviteter för hela familjen och alla åldrar, från ansiktsmålning till uppträdanden på scenen. I år är det två unga arrangörer som planerat programmet på scenen.

– När vi har planerat vad som ska hända på scenen under årets valborgsfirande har vi tänkt på att få till en grym fest där vi alla tillsammans firar in våren och får med oss fina minnen från kvällen. Det har varit extra viktigt för oss att få fram unga talanger på scenen som kan bidra till den härliga stämningen och förhoppningsvis nå ut till en ny bredare publik, säger Idris Sharifi som står för programmet tillsammans med Osmond Nilsson.

På scenen finns ända från klockan halv fem möjlighet att se lokala mer eller mindre kända artister. Slow bullets, Papercuts, Töcken, Internet friends och Jawone är några exempel.

– Det är ett starkt startfält med många väldigt bra band och unga duktiga musiker. Ett tillfälle att njuta av hur framtiden kommer att låta, säger John Frick, som jobbar med valborgsfirandet i stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné.

Firandet börjar klockan 16.30 och 20.30 tänds den stora brasan av de dansande häxorna. Förutom ansiktsmålning finns pyssel, workshops och möjlighet tycka till om Göteborgs utveckling tillsammans med stadsplanerare. Allt är gratis.

Valborgsfirandet i Slottsskogen äger rum nedanför Björngårdsvillan och arrangeras i samverkan mellan stadsdelsförvaltningarna Askim-Frölunda-Högsbo, Majorna-Linné och park- och naturförvaltningen.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling