Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Näringsliv

[Publicerad 2018-10-03]

Hisingsprojekt pratar integration i Bryssel

Erbjuder stöd till entreprenörer. Nästa vecka åker One Stop Future Shop – Hisingsstadsdelarnas satsning på integration– till Bryssel för att delta i en workshop om integration.

Tillsammans med representanter från de europeiska städerna Milano, Utrecht, Lille och Bristol, samt den franska regionen Girónde, kommer One Stop Future Shop att delta i workshop på European Week of Regions and Cities som pågår den 8–11 oktober.

På workshopen ska de bland annat diskutera hur entreprenörskap kan skapa möjligheter för städer och regioner och hur människors entreprenörsförmåga kan användas som verktyg för integration.

Kostnadsfritt stöd på flera språk
– Vi behöver ställa frågor kring hur entreprenörskap kan bidra till nya lösningar kopplat till integration. Genom att samverka med projekt ifrån andra länder och lyssna in varandras idéer kan vi lyfta viktiga frågor på EU-nivå, säger Ann-Louise Hohlfält, projektledare för One Stop Future Shop.

EU-projektet One Stop Future Shop startade 2016 av stadsdelarna Lundby, Norra Hisingen och Västra Hisingen, och erbjuder kostnadsfritt stöd på flera språk för människor som driver eller vill starta eget företag.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Göteborgs Stads servicepolicy, återremiss för ärendet om projekt Skeppsbron samt återremiss för om- och tillbyggnaden av Sjöfartsmuseet var något av det som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 31 januari

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling