Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Näringsliv

[Publicerad 2018-10-03]

Hisingsprojekt pratar integration i Bryssel

Erbjuder stöd till entreprenörer. Nästa vecka åker One Stop Future Shop – Hisingsstadsdelarnas satsning på integration– till Bryssel för att delta i en workshop om integration.

Tillsammans med representanter från de europeiska städerna Milano, Utrecht, Lille och Bristol, samt den franska regionen Girónde, kommer One Stop Future Shop att delta i workshop på European Week of Regions and Cities som pågår den 8–11 oktober.

På workshopen ska de bland annat diskutera hur entreprenörskap kan skapa möjligheter för städer och regioner och hur människors entreprenörsförmåga kan användas som verktyg för integration.

Kostnadsfritt stöd på flera språk
– Vi behöver ställa frågor kring hur entreprenörskap kan bidra till nya lösningar kopplat till integration. Genom att samverka med projekt ifrån andra länder och lyssna in varandras idéer kan vi lyfta viktiga frågor på EU-nivå, säger Ann-Louise Hohlfält, projektledare för One Stop Future Shop.

EU-projektet One Stop Future Shop startade 2016 av stadsdelarna Lundby, Norra Hisingen och Västra Hisingen, och erbjuder kostnadsfritt stöd på flera språk för människor som driver eller vill starta eget företag.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Översyn av Göteborgs Stads modell för föreningsbidrag och Göteborgsförslag om att ompröva Västlänken var två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 21 augusti. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling