Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2019-11-29]

Hylla Göteborg med 400 saker inför 400-årsjubileet

Nu bjuds invånare, föreningar, arbetsplatser och företag in till att vara en del av Göteborgs 400-årsjubileum genom att samla sina 400 saker. Det är bara fantasin som sätter gränser!

Om 400 dagar drar firandet igång. Hallå där Therese Brusberg! Du är chef för Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co och med 400 dagar kvar till jubileet bjuder ni in göteborgarna att dela med sig av 400 saker. Varför då?

Therese Brusberg.

– Alla kan vara med och hylla vår stad genom att samla ihop 400 egna saker. Det kan vara allt från att en förskola ritar 400 teckningar till en förening som vill skapa berättelser och sånger. Bara fantasin sätter gränser. Det är ett enkelt sätt att engagera sig och delta i firandet när vi nu börjar närma oss.

Hur går förberedelserna?
– Det går fint! Nu håller vi på att forma firandet som börjar med en invigning av jubileumsåret direkt vid årsskiftet 2021, sedan den stora Jubileumshelgen 4 – 6 juni och hela året fylls av upplevelser för både göteborgare och besökare.

Vad har hänt under de här åren?
– Vi bestämde oss tidigt att ha ett öppet och inkluderande arbetssätt. Det innebar att vi började med att fråga göteborgarna vad de önskade i sin stad. Utifrån svaren formulerades en jubileumsplan och i samverkan med förvaltningar, bolag och en mängd andra aktörer förverkligas idéerna och Göteborg har nu bland annat fått en Jubileumspark med bad i Frihamnen, en regnlekplats vid Näckrosdammen och musiklägret Side by Side för att nämna några Jubileumssatsningar.

Varför gör stadens verksamheter denna kraftsamling inför 2021?
– Göteborgs politiker bestämde sig redan 2009 för att använda jubileet som en milstolpe. Att staden fyller 400 år skapar en möjlighet att åstadkomma saker och utveckla vår stad. Årtalet och jubileet är egentligen inte det viktigaste. Tillsammans kan vi använda vägen till 2021 för att göra Göteborg till en ännu bättre stad för framtiden.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium


Julmarknader, utställningar, läxhjälp och mycket mer – här hittar du aktiviteterna!

Se kommunfullmäktiges möte 10 december

Sändningen börjar kl 15 den 10 december.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan för ridsport och översyn av regler för att förenkla för företag är två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 20 november. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling