Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Näringsliv

[Publicerad 2019-03-04]

I-Tech får Göteborgs Companipris

Ledningsgruppen hos I-Tech vinnare av Göteborgs Companipris 2018.

Prisas för hållbar metod mot havstulpaner.   Det är för nytänkande och entreprenörskap som biotechbolaget I-Tech belönas för sin substans som håller havstulpaner borta från fartygsskrov utan att döda dem.

I-Tech är ett biotechföretag som bildades år 2000 och som är en spin-off från Göteborgs universitet och Chalmers. Det forskningsintensiva bolaget har nu hittat en hållbar lösning på fartygsbranschens stora bekymmer med påväxt av havstulpaner.

Bolagets produkt, substansen Selektope, som tillsätts i båtbottenfärg stöter bort havstulpanerna utan att döda dem. Lösningen har blivit världsledande och är unik, då det hittills är den enda substansen som inte har en dödande inverkan på havstulpanerna.

– Årets vinnare är ett företag som visat på stort entreprenörskap och nytänkande. De har genom innovativt forskningsarbete förändrat sin bransch och är nu i den absoluta framkanten av utvecklingen. I-Tech har en unik och hållbar produkt som är världsledande säger Kristin Mari Riera, projektledare på Näringslivsgruppen på Göteborg & Co.

Näringslivsgruppen arbetar för att stärka och utveckla Göteborgs konkurrens- och attraktionskraft genom samverkan mellan näringsliv, organisationer, kommuner och akademi.

Companipriset består av 25 000 kronor och delas ut  i samband med Börssällskapets möte den 2 april.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling