Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2018-12-20]

Ideella föreningar delar på 92 miljoner

Bidrag till sociala verksamheter. Under 2019 kommer 169 organisationer och föreningar som arbetar med sociala frågor, funktionshinder och sociala företag få totalt 92 miljoner kronor från social resursnämnd.

Bland organisationerna som får bidrag finns bland annat Bris region väst, DHR – Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder och Lärjeåns kafé och trädgårdar. Pengarna är ett föreningsbidrag som varje år delas ut till ideella föreningar som verkar inom det sociala området eller inom funktionshinderområdet, samt till arbetsintegrerade sociala företag.

– Organisationerna som har beviljats bidrag är sociala innovatörer och samhällsbyggare med bra förmågor att möta nya samhällsutmaningar. Genom den verksamhet de bedriver bidrar det till det mer jämlika samhälle som Göteborg satsar på att bli, säger Karin Jämting, enhetschef för social utveckling på social resursförvaltning, i ett pressmeddelande.

För att ge kontinuitet i verksamheterna har social resursnämnd prioriterat organisationer som fått bidrag förut. Totalt ansökte 190 organisationer om 143 miljoner i bidrag. Av dessa avslogs 20 ansökningar helt, medan andra fick mindre pengar än de ansökt om. För en av ansökningarna har beslutet skjutits upp till ett senare nämndmöte.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Inriktningsbeslut för stadsutveckling på Backaplan, detaljplan för vård och bostäder vid Fjordvägen i Askim och ansökan om att Göteborg ska bli en UNESCO City of Literature var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 13 mars. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 21 februari

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling