Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2018-12-13]

Inget nyårsfirande på Götaplatsen

Foto: Beatrice Törnros

Fyrverkerier och knallskott skapar otrygg miljö. Hej Birgitta Bergerlind på Göteborg & Co, blir det något nyårsfirande på Götaplatsen i år? ”Nej det blir tyvärr inte det. Vi har sett att publikens användande av egna fyrverkerier och knallskott i samband med firandet har ökat under senare år, trots förbud”.

– Inga olyckor har hittills skett, men situationen har blivit sådan att det inte längre är en trygg miljö. Där har vi som arrangör ett jättestort ansvar att reagera innan det händer en olycka.

Hur känner ni inför detta?
– Det är ett ganska odramatiskt beslut som helt enkelt bottnar i vårt ansvar som arrangör. Vi måste hela tiden se till att det är en så bra miljö som möjligt för besökarna av våra arrangemang och på just nyårsafton har vi känt att det inte längre är helt tryggt och då kan vi inte längre arrangera just denna aktivitet.

För alla de som gillade nedräkningen – vad tycker du att de ska göra istället?
– Jag tycker att man ska gå och se på GP:s nyårsfyrverkerier klockan 17 och så samlar vi förslag på vad man kan göra på nyår på vår hemsida. Jag hoppas också att alla som kommit till våra nedräkningar på Götaplatsen har förståelse för vårt beslut och kan hitta egna nya och mysiga traditioner till tolvslaget.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Detaljplan för Vallgraven 12/kvarteret Härbärget vid Brunnsparken, redovisning av arbetet med åldersvänliga Göteborg och Göteborgs Stads program för biologisk mångfald och ekosystemtjänster var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 12 juni. . Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling