Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Bostad

[Publicerad 2019-08-20]

Internationella studenter söker rum

Boplats studentkoordinatorer Joakim Jangrell och Sofia Rosell hjälper gärna till att svara på frågor och med annonsering på webbplatsen.

Boplats behöver fler uthyrare. Många internationella studenter är på väg till Göteborg för att studera. Många av dem saknar någonstans att bo. Nu söker Boplats fler göteborgare som kan tänka sig att hyra ut rum. Torsdag 22 augusti anordnas en informationskväll om hur det funkar. 

Vi har haft kontakt med ett 70-tal studenter som sagt att det inte har någonstans att bo. Och flera av de 500 internationella studenter som vi vet skall läsa på Chalmers eller Göteborgs universitet har vi inte hört något ifrån så det kan handla om flera hundra som söker boende inför terminsstarten, säger Joakim Jangrell som är studentkoordinator på Boplats.

 Det är först när terminen startar som Boplats får en bättre bild av hur läget är. Men klart är att många fler bostäder behövs, och precis som tidigare år försöker Boplats hitta fler göteborgare som kan tänka sig att hyra ut.

Jurist reder ut frågor
22 augusti klockan 18–19.30 kan du som är intresserad av att hyra ut ett rum, ett attefallshus eller del av ett hus komma på informationskvällen som Boplats anordnar. Då kommer bland annat en jurist och reder ut frågor om regler och kontrakt. Chalmers och Göteborgs universitet berättar om studenterna.

– Dessutom kommer privata hyresvärdar och studenter och berättar om hur det är att ha och att vara inneboende.

Det mesta intressant
Det mesta brukar vara av intresse för de studenter som söker bostad.

– De vill gärna bo inne i stan, men uppemot en timma pendlingsavstånd brukar funka bra. Så länge man kan komma till skolan, säger Joakim Jangrell.

Kan du inte vara med på informationskvällen går det bra att mejla eller ringa Boplats, eller komma in på kundmottagningen på Rosenlundsgatan 1.

 


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium


Julmarknader, utställningar, läxhjälp och mycket mer – här hittar du aktiviteterna!

Se kommunfullmäktiges möte 10 december

Sändningen börjar kl 15 den 10 december.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan för ridsport och översyn av regler för att förenkla för företag är två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 20 november. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling